Bladene på trærne har begynt å bli gule, og det blir tidligere mørkt om kvelden. Selv om temperaturen fortsatt holder seg bra, er det ingen tvil om at høsten er over oss, og høst = innhøsting.

I hagen har vi et gigantisk epletre.

Epletre_lite

Uheldigvis er ikke eplene på dette treet spesielt gode å spise som de er. Ikke blir det god saft eller juice av dem heller, og ingen av oss er særlig glade i eplesyltetøy. Det eneste vi foreløpig har funnet ut at de passer til, er eplekake.

Mannen min baker supergod eplekake, men det er jo begrenset hvor mye eplekake man kan spise i løpet av høsten. Dessuten er verken jeg eller barna tilhenger av varme eplebåter. Jeg elsker eplekake, men eplebåtene ligger alltid igjen på tallerkenen…

I dag har jeg derfor i stedet funnet meg en oppskrift på grove matmuffins med eple og kanel, som jeg vil dele med dere. Eplene i denne oppskriften raspes, men er du glad i eplebåter, kan du selvsagt gjøre det på din egen måte.

Matmuffins er kjekt å ha liggende i fryseren, kjempepopulært i turmatboksen og smaker knallgodt – med eller uten pålegg.

 

Ingredienser:

2,5 dl hvetemel

3 dl lettkokte havregryn

2 ts bakepulver

1/2 – 1 dl sukker
(Bruk gjerne mindre sukker eller bytt ut sukkeret med honning)

2 ts vaniljesukker

1/2 ts salt

2 ts kanel

2 dl lettmelk

2 egg

1/2 dl rapsolje

2 stk raspet eple

Fremgangsmåte:

DSC_2317

Bland først sammen det tørre i en bolle.

DSC_2318

Visp sammen egg, melk og olje i en egen bolle og bland det deretter forsiktig inn i det tørre.

DSC_2321

Skrell og rasp eplene og rør det inn i deigen.

DSC_2322

Ha så deigen i muffinsformer og stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter.

DSC_2327

Voila: Deilig nistemat til turdag på skolen.

Smaker nydelig som de er, eller man kan ta dem ut av formene, dele dem i to og ha på smør og pålegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer (10)

  1. Hei:) Baker disse nydelige muffinsene nå for å ha med på søndagspiknik med venner:) Gleder meg til å smake!! Lurte veldig på hvor den smarte matboksen med rom som passer til yoghurt er fra? Genialt!!

    Hilsen fra Marie

      1. Muffinsene ble helt topp! Byttet ut oljen med cocosa og hadde i litt revet kokos, helt nydelige!!! Alle ble spist opp for å si det sånn:) Tusen takk for tips, da skal jeg lete etter de, var jo veldig praktiske!!

  2. Hei.
    Tenkte å prøve muffinsene dine,men kan de lages uten egg?
    Er en m fryktelig egg allergi på skolen til sønnen min,så de vil helst ikke ha noe m egg i i matpakkene.
    Hilsen Lise.

  3. Nydelige muffinser! Har laget de flere ganger nå, både med 5-åringer og alene, og det er lettvint uansett. Takk for supert mattips. Denne er en slager her i hus:)

  4. I de fleste oppskrifter så kan man bytte ut et egg med en tskje potetmel for å få stivelse.

    Skal teste disse litt senere 😉