Annonse

Så var feiringen av Jonatan over, puh det er stas å feire disse små men jammen er det deilig når roen senker seg også, Tenk at han er to år alt.

Vi feirer enkelt, det viktigste er at jubilanten blir sett og står i fokus.

For å gjøre litt ekstra stas laget jeg hans favoritt. Nemlig sjokoladekake.
Denne viste jeg dere på snap og fikk MASSE spørsmål om kaken og oppskrift og det er KLART jeg deler.

Saftig Oboykake:

Du trenger:
8 dl Kulturmelk
8 store ss oboy
1 ss natron
650 gr mel
3,5 dl sukker
150 gr smeltet smør
1/2 plate lys kokesjokolade

Glasur:

200 gr smør
600 gr melis
4 ss oboy
1/2 plate kokesjokolade
1 romtemp egg

Slik gjør du.

Sett ovnen på 180 grader

Bland Oboy, natron, sukker sammen.
Tilsett kulturmelken og visp godt.
Smelt smør og sjokolade på svak varme mens du rører godt.
Rør inn smør og sjokolade i tynn stråle i kulturmelkblandingen
Tilsett mel til du får en tykk men luftig røre.

Hel røren over i en langpanne, stekes midt i ovnen i 30 minutter.

Glasuren (må lages mens kaken stekes)
Smelt smøret og sjokoladen, tilsett melis og oboy og visp godt (kan med fordel lages i maskin.
Når massen kjølner kan egget tilsettes.

Når kaken kommer ut prikkes den med gaffel og glasuren taes på med en gang.
På den måten trekker den ned i kaken og gjør den ekstra saftig og god.

Kaken kan med fordel stå en dag før servering.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer (11)

  1. Så veldig godt ut😊 Hva gjør man med den halve kokesjokoladen i glasuren? Det kom ikke frem i oppskriften. Smelter man den ilag med smøret sånn så med kaken?😇

  2. Brukte denne oppskriften når vi feiret bursdagen til guttungen igår. Var veldig myk og saftig.
    Enest var at glasuren måtte vi ha ekstra smør i, for den ble knusk tørr hvis ikke🙈 Men da ble det bra.
    Guttungen liker ikke sjokoladekake, men denne spiste han av👌