Annonse

Mmmm er det noe som er bedre en duften av ferske kanelboller?
For meg er det en salig nostalgisk blanding av barndomsminner, Hakkebakkeskogen og jul i ett.

Og er det noe hele gjengen her elsker, så er det nettopp kanelboller.
Så vi baker det rett som det er.
Og jammen har vi ikke kommet frem til en temmelig perfekt oppskrift også.
Etter MYE prøving og feiling, og den deler vi selvsagt med dere.

Jeg er derimot ingen matblogger, og hverken kokk eller baker.
Så bildene er kanskje ikke proffe og fremgangsmåten feil i forhold til hva proffene sier.. men dommen er klar..disse bollene er GODE.

Du trenger til boller:
ca 1 kg hvetemel (hold igjen 100 gr)
100 gr sukker (legg gjerne på 50 gr om du lager vanlige boller)
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 pk tørrgjær
1 egg
5 dl lunken melk
150 gram romtemp smør i terninger

Til fyll:
100 gr smør
2 ss kanel
2 ss brunt sukker
5 ss hvit sukker
+ et egg til pensling av bollene før steking.

 

Slik gjør du:

Bland alt tørre til bollene, tilsett lunken melk (ca 37 grader, kan gjerne være kaldere dersom du har tid til å heve lengre)
Elt deigen godt, jeg bruker maskin i ca 10 min. Tilsett så smørterningene (dette tipset har jeg lært av Trine i trines matblogg og det gjør stor forskjell på gjærdeigen.) og elt deigen ytterligere 10 min (til smøret er godt eltet inn)
Tilsett resten av melet dersom deigen virker løs eller ikke slipper bollen.

La deigen heve under plast til ca dobbelt størrelse (ca 1-1,5 time)

Mens deigen hever kan du blande fyllet.

Rør smør, brunt sukker, kanel og hvit sukker sammen til en jevn og fin blanding.

Kjevle så deigen ut til en rektangel på ca 1 cm tykkelse, smør utover fyllet og rull det hele sammen som en rullekake.

Del opp i ca 3 cm tykke skiver, sett på en stekeplate og hev på nytt ca 1 time.

pensle så bollene med egg og strø på litt perlesukker om du har.
Stekes i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.


Jeg har stekt kanelsnurrene her i en høy form slik at de eser i hverandre og blir nærmest en kake.
Denne varianten synes jeg blir ekstra saftig og god, men må stekes litt lengre. Ca 5-8 min for å bli gjennomstekt.
Da smører jeg formen med litt av den smørblandingen jeg har laget som fyll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *