Og jeg tror faktisk ikke jeg overdriver, kaken er knall god! Veldig lett å lage og ser ganske så smashing ut om jeg får si det selv .Jeg er ingen baker, og familien er ikke superglad i kaker, men denne er en favoritt hos alle. MÅ bakes hver eneste bursdag.

Så da deler jeg denne kaken med dere tenkte jeg.

Kaken er mektig, men jeg lager den liiiiit mindre mektig ved å ikke bruke fløte i mousse feks :)

Man trenger:

3 singelpakker oreo

100 g smør

2dl melis

1 pk Philadelfia

fløte

2 ss sukker

1 pk toro lys sjokolademousse (kaken blir absolutt best med denne moussen, den er blandt annet å få tak i på kiwi)

3 dl melk

Jeg har brukt bake it easyformen fra porsgrunn på denne kaken, den er GENIAL til oreokake.

Kaken lages i tre lag, skal ikke stekes og er aller aller best om den får stå en natt.

først tar man nesten to pakker oreo (la det bli igjen 4-5 kjeks i den ene pakken)

Putt kjeksen i en dobbel brødpose (viktig med dobbel hvis ikke risikerer du å ha oreo all over) mos kjeksen godt med kjevle..så den ser ca sånn ut

oreo1

Bland inn 100 gram smeltet smør.

og spre det godt utover bunn i formen.. hakk over med gaffel slik at bunnen ikke blir for kompakt.. den vil da se noe alla dette ut:

oreo2

La dette stå kaldt i ca 30 min så det stivner.

Romtemperert Philadelfia blandes med 2 dl melis, vispes til en lett luftig masse.

oreo3

boksen med fløte blandes med 2 ss sukker
piskes til krem

2/3 av kremen blandes inn i ostemassen forsiktig med slikkepott

Denne blandingen fordeles utover bunnen på kaken.

5-6 oreokjeks brytes opp i små biter og puttes neddi ostemassen.

oreo4

Sett formen kaldt igjen.

pisk sjokolademousse lett og luftig (følg posens anvising)
Jeg bruker ekstra lett melk når jeg lager denne for å ikke lage kaken mer mektig enn den trenger å være ;)

knekk opp 7 oreokjeks i små biter (lik de som du puttet i ostemassen) og bland de forsiktig inn i moussen.

Fordel moussen utover kaken som lag nr tre.

oreo5

Nå må kaken stå kjølig mist en time

siste trinn er å spre den siste kremen i ett tynt tynt lag med krem helt øverst som 4 og sist lag.

Kremen dekoreres.. jeg har prøvd det meste, sjokoladesaus i sikk sakk, store oreobiter osv.. men min favoritt er å kutte oreokjeks opp i små små små biter og strø utover på toppen..

la kaken stå seg over natten..

bruk en kniv å skjer langs kanten før du løsner formen..

og da har du en himmelsk oreokake

oreo

ENJOY!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer (31)

    1. I dag har eg laga etter di oppskrift! Spent på forskjellen frå den eg har laga før 😉 Klar for dåp i morgon 😉

    1. Hei
      Hvordan lager du denne moussen? Takknemlig for svar da jeg skal lage oreokake I dag og fryse den til helgen etter din erfaring☺

  1. heei! når det står 1 pk philadelfia ost, er det den med 300 g eller er det den med 200 g? fint med kjapt svar 😉

  2. Veldig god, men altfor lite av alt. Alle delene dekket kun såvidt forrige del. Dårlig oppskrift! Til andre, doble oppskrifta!

  3. Hei! Hvor stor er formen?? Lurer på om jeg må doble oppskriften da jeg bare har stor type, eller lage 1.5 porsjon.. Ser veldig god ut!

  4. Går det ant og ete den samme dagen du laget den??
    Er det verre ambefalt eller smaker den berre ikkje godt samme dagen/faller i fra verandre??
    Fint me kjapt svar for eg skal lage den i dag 🙂

  5. Hei!
    Hvis jeg lager kaken dagen før, er det bedre å holde kaken kjørlig i formen hele natten, eller burde jeg ta av formen kvelden før? 🙂

  6. Ser flere har spurt om det sammen og av en eller annen grunn har ingen av de blitt svart? Hvor stor er kakeformen og hvor stor er pakken med fløte?

    1. Jeg beklager, men hvor stor form jeg bruker er jeg usikker på he he. «standar»? 🙂
      Bruker en liten fløte, men opplever ofte at det blir pittelitt lite 🙂 Så gjør ingenting med 4 dl fløte