Annonse

Det er sjelden jeg opplever så enorm respons på snappene mine som i helgen.
Det er tydelig det er mange Sabeltann og Hakkebakken fans i følgerskaren min 😉

Under oppholdet vårt i Abra havn dukket det opp vanvittig mange spørsmål, derfor inviterte jeg til en spørsmålsrunde på vår Instagram for å samle spørsmålene litt og få svart i plenum.

Soooo here we go.

Hva koster hele oppholdet for deres familie?
Dette fikk jeg mange spørsmål rundt, og saken er at prisene varierer veldig på opphold basert på når man reiser, hvor mange man er og hvilket hus man velger.
Vi bodde som sagt i Abra Havn, som er AMAZING! I et hus som het Frøya,  hvor det er tre soverom, oppholdsrom, kjøkkenkrok og bad.
Vi betalte i underkant av 10 000 kr og da var inngang i parken 2 dager også i denne prisen, vi hadde tre netter i Abra Havn.
Men vi reiste jo på en temmelig rolig helg og da er selvsagt prisene også vesentlig lavere.

Er det dyrt for inngangsbilletten:
Regner med det er parken du tenker på da?
Her varierer det også i forhold til sesong, men pris oversikt finner du her.

En eller to dager i parken?
Definitivt to! I middel og høy sesong er det en del som skjer i parken av forestillinger og dyre presentasjoner. Flere av disse er på samme tidspunkt så du må velge rett og slett. Vi pleier å dele det opp i to. Dyrene en dag og Sabeltann, Kardemommeby og Hakkebakkeskogen den andre dagen.

Er det mye som er stengt?
Det varierer veldig i tidlig sesong hva som er oppe og ikke. Anbefaler å laste ned appen til dyreparken, der ser du hva som er oppe fra dag til dag.
Før høysesong har de gjerne tema helger hvor flere ting er oppe.

Hvor gamle bør barna være for å få best utbytte?
Jeg tenker at fra 2 år er det MYE å oppleve i parken.
Kan ta eldstefrøken som eksempel som har vært i parken sju ganger på ni år ha ha.. hun var der første gangen 3,5 og nå 12 år siste gang.
Hun har gledet seg like mye hver gang.

Hvor rimelig kan en gjøre det?
Vell, men må ikke gå all inn slik vi gjorde, du kan feks spare en del ved å sove et annet sted enn i nærheten av parken.
Men vi liker helheten og ikke minst enkelheten med å bo i gangavstand fra parken. Men det finnes masse alternativer, bare google Overnatting Kristiansand så har du en verden av mulighet foran deg. Andre økonomiske tips er feks å alltid smøre med mat, å kjøpe mat i parken kan fort bli kostbart og ikke minst er det ofte mye kø og ventetid som for oss er KRISE om barna er sultne. Og ikke minst, book billetter på nett. Tror du sparer 50 kr billetten på det også.
Og kjøp dag to, den er mye rimeligere.

Hva heter huset dere bodde i i Abra Havn.
Nå svarte jeg på det tidligere også, men det heter Frøya.
Vi har også bodd i en sjørøverkåk med to soverom og denne var også helt super.
Vit derimot at de fleste boliger har en i første og en i andre. Så, man kan eventuelt prøve å ønske seg i første om man er avhengig av vogn osv.

utsikten fra vår uteplass

Hvor tidlig må man bestille og MÅ man få med seg Kaptein Sabeltann show.
Skal du reise i høysesong hadde jeg ikke ville ventet stort lengre, men det er også helt gull å reise dit i august feks.
Man får vanvittig mye sjørøver innabords ved å bo i Abra Havn, den sorte dame kommer inn å vekker landsbyen hver morgen og på kveldene lusker det pirater rundt om i gatene. Men Sabeltann er et sjelden skue. I selve Sabeltannsverden derimot, dukker han opp innimellom. MEN, har du en Sabeltannfan kan jeg ikke si annet enn at Showet er MAGISK. Vi har vært der en gang, og har som mål å oppleve det minst en gang til.

Hva er nytt i Sabeltannsverden?
Åååå der skjer det mye spennende nå, dessverre var ingenting klart nå som vi var i parken, men om jeg ikke leste feil skulle mye stå klart allerede i juni.

Var det vanskelig å få barna til å ta hvilepauser.
Vell, tja det er jo forsåvidt det.
Oda kapitulerte et par ganger i tralla vår. Nå er det slik at det er mange områder i parken som er litt roligere enn andre plasser. Feks fra Kardemommeby opp til nordisk villmark eller i enden av Kjutavika. Og slike plasser kan jo være fint å trille om det er på tide med en dupp.
Men i parken sklir vi litt ut av rutiner og lar de sove når de vil.
Det som er deilig i husene på Abra Havn er jo at de har egne soverom og dermed får en helt annen ro enn feks hotell.

Var det folksomt der i helgen forbindelse med 17. mai.
Nei, ser på flere av mine snapper fra oppholdet at det ser ut som vi er alene 🤣 Vi hadde også nesten Abra Havn for oss selv fra 17-18. Den påfølgende helgen kom det litt flere folk, men langt ifra maurtue. Perfekt helg å reise dit.

Hvordan er det å ha med baby på 7 mnd. Lett å finne stellerom.
Ja det vil jeg si. Toalettene er godt skiltet og stellerom på de fleste toaletter. I tillegg har de et eget babyhus med gratis babymat, mikro, mate stelle stasjon og et tilknyttet apotek.

 

Anbefaler du nå eller høysesong.
Oh nesten litt vanskelig spørsmål.
Har du aldri vært i parken før anbefaler jeg iallfall å reise på midt eller høysesong da det er en del severdigheter det er verdt å få med seg som ikke er i drift eller åpne i lav sesong. Men kanskje unngå juli om du kan? Om du reiser med større barn som har forståelse for lange køer osv er juli også supert. Men igjen, parken er stor og jeg har enda til gode å kjenne på at parken er overfull. Men det er noen attraksjoner hvor det kan være litt kø.

Hvor mange dager tenker du man bør ha der?
Om man aldri har vært i parken må man ha 2 dager, og kanskje aller helst tre.
Vi pleier å fordele det med dyr første dag, og andre severdigheter som Sabeltann, Kardemommeby og hakkebakkeskogen dag 2. Likevel må vi velge bort ulike ting da det er flere ting som skjer på samme tid hver dag.
Så det aller beste er kanskje å ha en tredje dag hvor man bare gjør akkurat det man vil og ha et lite regime de to andre dagene. Nok en gang vil jeg anbefale appen og kanskje legge en liten slagplan for dagen så man vet hvor man skal gå og hva man skal gjøre for å få med seg mest mulig.

Dyrt å overnatte?
Vel, å overnatte i Abra Havn som vi gjorde er ikke det rimeligste alternativet. Men, man får så vanvittig mye mer enn et rom å sove i spør du meg. Jeg mener, når man blir møtt med et Hiv O hoi i respesjonen og våkner til en salutt fra den sorte dame som majestetisk seiler inn med selveste Langemann stående ved roret.. ja da betaler jeg gladelig noen kroner til.

Var det stusselig å gå der 17. mai?
Nei, det var fantastisk. Akkurat det vi ønsket. Lite folk i parken, rolig tempo, masse fine dyr å se på. Sol og herlig vær, masse is og tid med barna.
Ingenting annet jeg ville gjort faktisk.

Hva like dere best?
Oj, så vanskelig spørsmål. OM jeg skal plukke ut noe så er det hvordan dyreparken på magisk vis klarer å gjøre eventyr virkelig. Altså det er så jeg står med frysninger og tårer i øynene i det vi hører kanonene fra den Sorte dame og ungene løper mot bryggen for å se om de ser skuta til selveste Sabeltann.
Det er magisk når man plutselig ser Tante Sofie stå ute på terassen sin med stråhatten og den gule kjolen og stakkars Sebastian prøver å overtale henne til å bli med på byfesten. Og ikke minst hvor herlig og fargerik Klatremus er i det han tar oss gjennom skogen i ekorn lises tribunetog.

Har du fått med deg om «Isak» har lest brevet.
Ja det har jeg, og om du ikke skjønte bæret nå er det altså DETTE brevet det er snakk om.
Og ikke bare Isak har lest det, men også Selveste Sabeltann him self.

Er Abra Havn verdt pengene?
JA JA JA! Spesielt om du ar en ørliten Sabeltann fan.
Og som en bonus er det jammen meg meget god standar på rommene. Og ikke minst ENDELIG noen som har skjønt at familier trenger soverom.
Det er mye som skjer i Abra Havn før og etter åpning av parken, så man får virkelig full pakke.

Topp fem ting man må få med seg?
Oj, vanskelig, men dette kanskje:
-Hakkebakkeskogen toget
-Når sjørøverne vender hjem fra tokt.
– Løve, tiger, lemur, gepard dyrepresentasjon
-Festen i Kardemommeby
-En tur med jungebob.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Kommentarer (6)

  1. Hei! Masse god informasjon å ta med seg her når vi skal reise 7.juni!
    Men jeg sjekket nettsidene til parken. Der sto det at Hakkebakkeskogen toget begynte 22.juni? Men da stemmer ikke det?

    1. jo da den turen som tar 40 min stemmer, men har også en tur som heter klatremustur. den tok vi. Ikke like lang men veldig koselig.

  2. Utruleg kjekt å få ei lita oppsummering på oppholdet de hadde i parken! Har vore veldig kjekt å følgje med på snap heile helga også! 😀

    no ser det ut til at vi skal dit ein tur i slutten av juli, har med oss ein gut på snart 2 år 🙂 Korleis er det å komme seg fram med barnevogn? Han går jo sjølvsagt mykje sjølv, men kan bli langt å gå for han i parken tenker eg 😛

  3. Er det vanskelig å få sove i abrahavn når kveldsshowet går eller er det ikke så mye støy inne i leilighetene? Vi skal ha 1 natt i abrahavn og resten på campingplass. Så lurer på om det er lurt med kveldsshow den natta vi skal ligge der eller om vi skal ta d en anna kveld. Men klart det avhenger veldig på om det er mulig å sove der mens showet pågår så klart.